vineri, 2 iulie 2010

Vreau sa fim grecizati !

Articolul a fost publicat in mas media bistriteana

VREAU SĂ FIM GRECIZAŢI !
(pamflet)

Mai acum o lună Băsescu ne ameninţa, stârnind panică în mod evident, că este obligatoriu să se scadă pensiile şi salariile bugetarilor, altfel vom ajunge în situaţia Greciei ! Sigur că da, am citat din fenomenala (parcă e mai şic decât „magistrala”!) cuvântare a tov. Băsescu, cu prilejul catastrofalei situaţii economico-financiare a României, constatată, evident, cu acelaşi prilej !
În ziarul „Răsunetul” de sâmbătă-duminică 22 – 23 mai anul curent, domnul Palade Teodor publica un documentar comparativ Grecia – România. Din acel documentar, rezulta, cu o foarte mare claritate, că Băsescu, în conformitate cu felul său de a fi - manipulator al maselor, lipsit de corectitudine, mincinos, ce mai tura—vura, - a aruncat pastila cu Grecia ca să stârnească panica în populaţie şi aceasta, să nu cumva să crâcnească la măsurile anticonstituţionale pe care le-a impus lui Boc. Aşa cum am mai scris şi în alte articole, Băsescu, datorită faptului că, zilnic, pe masa lui de lucru, primeşta sinteza informativă a tuturor serviciilor din sistemul siguranţei naţionale, ştia încă de la începutul anului 2008 că România va intra într-o criză economică profundă. De altfel, acest lucru rezultă şi din poziţia afişată de onor preşedintele României – recte Traian a lu’ Băsescu, atunci când guvernul Tăriceanu a mărit pensiile. Încă de pe atunci, Băsescu ameninţa că nu vor mai fi bani pentru a plăti aceste pensii ! Foarte corect, zic eu. Şi atunci ce a făcut, în continuare, Băsescu, având în vedere că, din noiembrie 2008, a condus România cu o mână de fier ? Doar de atunci este şi premier şi preşedinte ! Cum „ce a făcut ?” NIMIC. Ba chiar, a tăcut chitic atunci când gaşca conducătoare a PDL- ului a năvălit, precum căpuşele, sugând bugetul ţării, cheltuind fără măsură pentru a-şi plăti datoriile din cele patru campanii – alegeri locale, parlamentare, europarlamentare şi cea prezidenţială, Timp de aproape doi ani, gaşca băsesciană a jefuit, fără milă, tot ce se putea jefui. Hopa, dar iată că a venit şi scadenţa... „Fraţilor, ce ne facem ? Nu mai avem bani să plătim salarii, pensii...!” Şi-atunci, ca un adevărat vrăjitor, vine Băsescu şi ne anunţă grav, într-o zi de joi, că din păcate, de ieri (adică de miercuri – când România era pe val, avea creştere economică, nu era în criză, etc...), iată, România este în criză. Şi nu în ori ce fel de criză, ci într-una devastatoare ! Criză care, dacă nu se vor tăia pensiile şi salariile bugetarilor, vom păţi ca Grecia, aşa ne ameninţa TĂTICUL naţiunii !
Păi, dragii mei concetăţeni ! Eu vreau SĂ FIM GRECIZAŢI ! Doresc acest lucru din totă inima şi cu toată puterea ! Şi vă urez să doriţi şi dumneavoastră ! Probabil că veţi zice că nu sunt în toate minţile ! N-aveţi dreptate ! Cum să nu vreau să fim grecizaţi, când salariul mediu în Grecia este de peste 2.300 de EURO, nu de amărăştenii de lei speriaţi ! În România salariul mediu este de 400 de EURO, adică ceva peste 1.600 de lei ! Grecii au făcut scandal că le-a fost redus salariul 13 şi 14, primele de vacanţă, şi alte câteva cheltuieli salariale secundare.
Şi cum să nu vreau să fim grecizaţi, când pensia medie în Grecia este de 1.750 de EURO. În România ? Abia ajunge la 150 de EURO. Şi iarăşi, pensionarii greci, cărora NU LE-A SCĂZUT PENSIA, au manifestat şi au făcut mare scandal pentru că nu au mai primit pensia nr. 13 şi nr. 14 !
Dragă Guvern Băsescu – Boc, daţi-ne şi nouă pensia medie de 1.750 de euro şi vă jur că voi fi de acord să-mi scădeţi chiar 50% din această pensie ! Credeţi că nu ne-am descurca cu o pensie de 875 de euro (adică 3.762,5 lei noi) ? Eu zic că da, sigur ne-am putea descurca !
Aşa că, cerem imperativ: VREM SĂ FIM GRECIZAŢI !

Colonel (r) DORIN FILIP

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu