sâmbătă, 31 iulie 2010

Base Distrugatorul

In ziarul "Rasunetul@ din municipiul Bistrita am publicat articolul cu titlul "Base Distrugatorul" Deasemenea, in ziarul online "Bistrita online" am publicat extrasul de la sedinta Comitetului Director din 27 iulie 2010. Redau mai jos articolul despre care am pomenit mai sus.
BĂSE DISTRUGĂTORUL
(pamflet apolitic)

Cred că foarte mulţi dintre dumneavoastră, dragii mei cititori, aţi văzut filmul “Conan Distrugătorul”. Ei bine, numele acestui film mi-a inspirit şi numele pamfletului pe care îl aveţi în faţă. Mai mult decât atât, numele mi-a fost inspirit de întreaga cariera a celui care este preşedintele vostru. Al vostru că l-aţi ales cu 58% în judeţul şi municipiul nostru. Al meu nu este, nu numai pentru că NU L-AM VOTAT, dar individul care s-a cocoţat în fruntea ţării, nu mă reprezintă în nici-un fel. Un indivit lipsit de loialitate, laş, unul care îşi trădează prietenii fără nici-un scrupul dovedind o crasă lipsă de caracter, nu poate fi PREŞEDINTELE MEU. Cum adică lipsit de loialitate ? Păi eu zic să vă aduceţi aminte episodul: „Petre, eşti fratele meu ! Eşti cel mai bun !” – etc.etc.etc...Asta o spunea azi la ora 12.00. Ia să auzim ce spunea a doua zi, tot la ora 12.00: „Cine-i Petre Roman ? N-am auzit de el !” Scena se petrecea prin luna mai a anului 2001 când a reuşit să ia comanda supremă în Partidul Democrat, păcălind, prin manipulare, marea majoritate a membrilor acestui partid, care, la acea dată avea foarte mulţi oameni, cu adevărat, de valoare. Încet-încet i-a îndepărtat pe toţi cei care prezentau un pericol pentru ambiţiile lui nemăsurate. Toţi cei care nu au vrut să îl pupe în părţile dorsale, toţi cei care au încercat să-şi spună, deschis părerea contrară voinţei lui, au fost înlăturaţi fără nici un scrupul. S-a înconjurat de o gaşcă de yes mani, de aplaudaci şi adulatori, luând ca exemplu pe „ilustrul” său înaintaş, tot un ăla cu escu. Sigur că e vorba de dezgropatul Ceauşescu ! Ba chiar, mai mult decât atât, a adus lângă el slugoi plătiţi regeşte sau oameni şantajabili sau chiar şantajaţi, pentru a putea fi el, SUPREMUL, comandantul de navă care poate tăia şi spânzura după bunul lui plac.
În 2004, când a fost ales preşedintele acestei ţări amărâte, care, încă se mai cheamă România, l-a scos din jobenul său de prestidigitator pe neica-nimeni, care, cică se numeşte Emil a lu’ Boc ! Dacă este să ridicăm un monument al slugărniciei perfecte, avem modelul: Emil a lu’ Boc poate fi înălţat pe postamentul acestui monument, fără nici o ezitare. Individul ăsta, este atât de lipsit de personalitate încât acceptă ca, fără să crâcnească, toate lăturile să fie aruncate în capul lui, chiar dacă, sau mai bine zis – cu atât mai mult cu cât aceste lături sunt adresate şefului său, şef pe care, după cât se vede, îl divinizează. Doar l-a băgat în ISTORIE, nu ? L-a făcut prim ministrul României, n’aşa ! Cum ar fi zis nemuritorul Brucan.
Gata, am bătut destul câmpii. Să venim la oile noastre, la subiectul Băse Distrugătorul. Dacă treceţi în revistă CV-ul marelui bărbat al ţării, veţi vedea că, pe unde a trecut a distrus totul. Mai ceva ca Attila, mai ceva ca Gengis Han ! În urma lui n-au rămas decât ruine, sau n-a mai rămas nimic. A ras totul. Ia să vedem cum şi ce. În perioada 1987 – 1989 a fost şef al Agenţiei NAVROM din Anvers. Nu mai adăugăm faptul că nu putea ocupa o astfel de funcţie fără avizul şi fără CONTRACTUL de colaborare cu securitatea, aia blamată pe drept, dar de multe ori pe nedrept, în zilelele noastre. Pentru matrapazlâcurile făcute în acea perioadă a fost rechemat, la începutul anului 1989, în ţară. A făcut suficiente pagube României socialiste în funcţia respectivă, aşa că ar merita titlul de mare dizident !
Timp de doi ani 1989 – 1991, a lucrat în Ministerul Transporturilor, iar în 1992 a ajuns chiar ministru al acestui minister. A fost ministrul în guvernele Roman, Stolojan, Ciorbea, Radu Vasile şi Mugur Isărescu. Ce a rămas în urma lui din toţi anii de ministeriat ? Cum ce ? Praful de pe tobă – taxa Băsescu – pe care o plătim şi în ziua de azi fără nici-un rezultat. Ba este unul: îmbogăţirea clientelei politice băsesciene. Ca ministru al transporturilor, cum a avut grijă de flota României ? Care flotă ? Profitând de haosul legislativ preconizat de regimul Iliescu, flota României a dispărut fără urme. Sigur că, legal, nu i se poate imputa nimic celui care a mătrăşit-o !
Legal poate că nu, dar moral ? Ca minstru al transporturilor, ce a făcut cu CFR-ul ? Ăsta de astăzi este o umbră a CFR-ului de pe vremea dezgropatului ! (Ţin să vă informez că nu sunt deloc un nostalgic ! Privesc doar cu un ochi critic ce a fost, dar, mai ales, ce este astăzi în ţara în care m-am născut). Începutul sfârşitului CFR-ului poartă, clar, semnătura individului – Băse Distrugătorul !
Să vedem acum ce a rămas de pe urma sinsistrului Băse al transporturilor din drumurile ţării. Păi ce să rămână ? După concepţia înaintată a acestuia, România nu avea nevoie de autostrăzi. Aşa a declarat-o personal şi individual. Nu sub semnătură ci la Tv. Dar nici de drumuri şi poduri, nici de drumuri naţionale, judeţene, comunale. Ca atare le-a tratat cu sictir. Adică a distrus tot ce a condus.
Să vedem din punct de vedere politic ce a realizat. Ei, aici e aici. Din punct de vedere politic a realizat, aproape tot ce şi-a propus. Şi-a propus să desfiinţeze PD ca partid de stânga ? A reuşit – l-a făcut de dreapta-stânga. Şi-a propus să distrugă PNL ? Aici n-a reuşit decât într-o anumită măsură. Prin Alianţa DA a racolat o mare parte din membrii PNL – aripa Stolojan -, dar PNL a rezistat. A adus la putere noul PDL format, de această dată, în mare parte numai din oportunişti băsescieni.
În calitate de preşedinte al României a făcut tot ce i-a stat în putinţă să distrugă TOATE relaţiile internaţionale ale acesteia. În ziua de astăzi nici Burkina Faso nu ne mai bagă în seamă. Promovarea intereselor personale a fost pe primul plan al activităţii băsesciene. Ce a mai rămas din Armata Română al cărui şef s-ar zice că este ? (Cel puţin din punct de vedere constituţional !) Mai nimic. Datorită politicii sale axate, în principal pe distrugere, în curând Armata Română va dispărea. E prea scumpă apărarea independenţei şi suveranităţii ţării, nu-i aşa, dragi tovarăşi şi pretini !
Ce urmează ? Păi eu zic, fără teama de a greşi, că se vede din spaţiu ce urmează: DISTRUGEREA PDL ! Înfiinţarea unui partid prezidenţial (cică UNPR), PDL urmând calea PNŢCD-ului din anul 2000, partid pe a cărei cădere scrie tot Băse Distrugătorul. Aduceţi-vă aminte perioada 1996 – 2000 !
Pronostic 2012 ? Lăsând la o parte predicţia maya – aia cu apocalipsa, mai întâi şi mai întâi va fi apocalipsa BĂSE DISTRUGĂTORUL. Din păcate, tot el şi-a pus semnătura şi pe DISTRUGEREA ROMÂNIEI. Aşa că 21 decembrie 2012, marea apocalipsă mayaşă, nu va mai avea ce distruge din România băsesciană !

Colonel (r) DORIN FILIP