vineri, 7 mai 2010

Familia muta

Folosind ca baza cele consemnate de domnul colonel (r) MARIAN TUDOR din Bucuresti, am completat si am publicat ]n ziarul "Rasunetul" din Bistrita articolul pe care il postez in continuare: 

Familia MUTĂ

       Ghiocelul - prin gingăşia lui, niciodată nu a demonstrat slugărnicie, ci puritate, simplitate şi respect. Cu durere în suflet observ că poziţia minunată a albului ghiocel este ridicată la rang de virtute de o «gaşcă» aservită puterii actuale.

       De câteva luni de zile, (dacă nu chiar de câţiva ani de zile) nu sesizez nici o reacţie a cadrelor militare care mai activează în sistemul militar. OARE DE CE ?

- Ignoranţă - ceva ce caracterizează ansamblul general al societăţii româneşti (vezi rezultatele alegerilor din ultimii... ani);

- Frică - şi atunci asta este limita maxima a degradării - se uită Jurământul militar;

- Laşitatea - ceva ce caracterizează o anumită categorie de cadre militare, categoria acelora care fug de răspunderea în faţa semenilor lor !

       Oare nimeni dintre noi (ei) nu vede ce se întâmplă ?

       Acum 20 de ani aveam o armată de peste 350.000 de militari şi poate, câţiva generali. Acum avem peste… generali (cifră necunoscută pentru că sunt înglobaţi la «generali» şi cei făcuţi «la Apelul de seară», sportivul X sau Y, şoferul nu ştiu cui, fost un foarte bun, presupun, subofiţer – respectiv cazul Onţanu şi mulţi alţii făcuţi de TOŢI preşedinţii României, în dispreţul celui mai elementar bun simţ, dar şi al legilor militare !), şi poate, câţiva, peste 50.000 de militari.

       Se vorbeşte, astăzi, de eficienţă, de standarde ridicate, de tehnică de ultimă generaţie, de cunoaşterea limbii engleze, etc., dar nu se vorbeşte nimic despre:

transformarea structurilor militare în ceva ce seamănă mai mult a bătaie de joc: - grupă de 2 - 3 militari; - pluton de 10 - 15 militari; - companie 1 - 2 plutoane;

tehnică de luptă împrumutată (donată) sau cumpărată, (probabil de «ultimă generaţie»,  acum 15 - 20 de ani !) la un preţ mult mai mare decât cel real, dar aptă pentru acţiunile de acum 20 de ani şi acum revitalizată cu sume imense acordate prin contracte, în special unor firme israeliene. Tot aşa, prin 1960, plăteam ruşilor pentru tancul T 34 – 85, sume imense, iar ei ne trimeteau tancuri «noi» proaspăt vopsite. Cum dădeai vopseaua jos, vedeai loviturile primite în cel de-al doilea război mondial !

Astăzi se face o temeinică verificarea lingvistică - nivel STANAG... dar mai puţin cunoaşterea limbii române. «Eficienţa  se vede în apariţia maşinilor cu girofar care confirmă prezenţa unor asa - zise «personalităţi» la activităţi protocolare şi mai puţin la acţiuni de luptă. Nu trebuie să uităm (ceea ce unii au uitat deja) că pentru militari, LUPTA se desfăşoară şi pe timp de PACE. Armata LUPTĂ şi EXISTĂ pentru menţinerea PĂCII. (Asta a uitat şi un tip lipsit de ori ce urmă de neuroni, care, într-o emisiune la AsTV îmi «sugera» că ARMATA nu a luptat de peste 60 de ani !)

      Astăzi doar se vorbeşte. Dar exista o FAMILIE care A TĂCUT ŞI CARE TACE

 In continuare : "FAMILIA MUTĂ". Asăzi şi acum, de la soldat la general în activitate, toţi TAC. Oare DE CE ? Care să fie cauza ? Din păcate tac şi ceilalţi militari din întregul SISTEM NAŢIONAL de apărare, ordine publică şi Siguranţă Naţională ! Unde este verticalitatea ARMATEI ROMANE, a POLIŢIEI ROMÂNE, JANDARMERIEI ROMÂNE, a celor din Sistemul siguranţei Naţionale  ?

Vai de voi care sunteti ! Vai de noi care am fost !

Tăceţi domnilor – PATRIA NU VĂ VA FI RECUNOSCĂTOARE, IAR ISTORIA NU VĂ VA IERTA !

Colonel (r) TUDOR MARIAN

Colonel (r) FILIP DORIN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu