miercuri, 29 aprilie 2015

Comunicat de presă - Unitatea Militară 01331 Bistrița

Anul 2015 a fost declarat de Guvern 'Anul Veteranilor de Război', dedicat marcării a 70 de ani de la încetarea celui de-Al Doilea Război Mondial, moment de răscruce în istoria omenirii. Acest eveniment prilejuiește pe data de 29 Aprilie, sărbătorirea Zilei Veteranilor de Război
Cu acest prilej, în data de 29 aprilie, orele 10,00, la sediul comandamentului Brigăzii 81 Mecanizată 'General GRIGORE BĂLAN', a avut loc o ceremonie militară la care au participat veteranii de război, soțiile și rudele acestora.
Evenimentul s-a desfășurat în prezența prefectului județului Bistrița — Năsăud, domnul Ioan Țintean, subprefectului județului, domnul Ovidiu Frenț, președintelui Consiliului Județean Bistrița — Năsăud, domnul Emil Radu Moldovan, viceprimarului municipiului Bistrița, domnul George Avram, chestorului Marius Linul, șeful Inspectoratului Județean de Poliție, locțiitorului comandantului Brigăzii 81 Mecanizată 'General GRIGORE BĂLAN' colonel Ioan — Marian Cristurean, vicepreședintelui Filialei Județene Bistrița — Năsăud a Asociației Naționale a Veteranilor de Război, colonel (rez) Vasile Măgerușan, conducătorilor instituțiilor de ordine publică și siguranță națională din garnizoana Bistrița, comandanților unităților și a militarilor din garnizoană.
După acordarea onorului persoanelor oficiale și intonarea Imnului Național al României, protopopul Alexandru Vidican a oficiat serviciul religios împreună cu un sobor de preoți.
A fost prezentat mesajul ministrului apărării naționale cu ocazia acestui eveniment, au fost rostite alocuțiuni și a fost depusă o coroană de flori la statuia generalului erou Grigore BĂLAN.
Veteranii, invalizii și marii mutilați de război reprezintă o mică parte a tezaurului uman al Oștirii Române, unici supraviețuitori ai celui de-al doilea război mondial, ai lagărelor sovietice și naziste, ai temnițelor și injustiției regimurilor totalitare.
Ei sunt aceia care la chemarea țării nu au întrebat, nu au comentat, nu au cerut, nu au pus în balanță sacrificiul vieții, au lăsat acasă părinții, frații, surorile, soțiile și copiii, plugul în brazdă, strungul, condeiul și catedră și au răspuns prezent pentru apărarea ființei naționale și eliberarea gliei străbune. Ei sunt aceia care mențin vie printre noi, istoria unor timpuri de crâncene încleștări, a unor timpuri când glorioase, când marcate de suferințe individuale și tragedii naționale.
Activitatea s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare în acordurile Muzicii Militare a garnizoanei Bistrița.

OFIȚER CU INFORMAREA ȘI RELAȚIILE PUBLICE LA U.M. 01331 BISTRIȚA
Locotenent-colonel
Florin APĂFĂIAN

joi, 16 aprilie 2015

CONVOCARE

Adunarea generala a SCMD Filiala Bistrita:
Data: 28 aprilie 2015 ora 10.00
Locul de desfasurare: Sala rezervistului militar de la Cercul Militar Bistrita.

Ordinea de zi:
1. Analiza activitatii filialei si a biroului operativ pentru perioada mandatului.
2. Situatia financiara a filialei pentru anul 2014 si 2015.
3. Diverse
4. Alegeri
5. Activitate de socializare.

vineri, 10 aprilie 2015

Sarbatori fericite!

Filiala Bistrita a S.C.M.D. ureaza tuturor militarilor activi, in rezerva si retragere cat si tuturor cititorilor blogului nostru, sarbatori linistite si fericite iar spiritul Sfant al Sarbatorilor de Paste sa va lumineze sufletele si casele! Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va ocroteasca!