joi, 7 iulie 2011

Chiar vor sa ne asasineze ?

CHIAR VOR SĂ NE ASASINEZE ?
(pamflet ucigător !)

Iată, dragilor că, după o lungă perioadă de absenteism din paginile ziarelor,
mi-am propus de această dată să am o apariţie, mai mult sau mai puţin, fantomatică. Păi cum şi de ce „fantomatică” - vă veţi întreba, „că doară nu aţi dispărutără”, vă veţi zice. Păi sigur că da, n-am dispărut după dorinţa şi voinţa bocbăseştilor. Încă mai trăiesc, spre marea lor nedumerire, cu atât mai mult cu cât aceştia, adică bocbăseştii au făcut, fac şi vor face TOTUL ( vă aduceţi aminte „vremurili” ?) pentru a ajunge la visul lor de aur: „pensionarii să moară cât mai mulţi ca să putem fura noi la fel de mult, sau chiar mai mult decât atât” - evident – doar ce credeaţi !
Circulă nişte chestii pe Internet, chestii de pe „SURSE”, cică. Sigur că având la bază „SURSELE”, poţi crede orice. Citesc, evident cu stupoare, în ziarul „SURSE” on – line, din 11 mai 2011: „Surse bine informate au comunicat informaţia că Traian Băsescu a indicat, într-un mediu restrâns, în anul 2010, într-o întâlnire secretă cu Boc şi consilieri săi, la vila Lac 1: «... o Românie modernă nu trebuie să mai aibă peste 1,6 milioane pensionari ! Statul nostru nu îi poate susţine fără a intra în incapacitate de plată, iar împrumuturile nu-s deloc o soluţie pe termen mediu. Reforma mea prevede IEŞIREA DIN SISTEM, prin liberalizări de utilităţi, încât tiptil-tiptil, se reduc pe cale naturală, cca 380.000 pensionari/an…». Am încheiat citatul.
Cu alte cuvinte, în zece ani trebuie să dispară „pe cale naturală” circa 3.800.000 de pensionari. E de pamflet, nu-i aşa ? S-o credeţi voi că-i de pamflet !
Vă aduc aminte că, mai pe la începutul anului, s-a sistat („programat”, de !) Programul pentru bolnavii de cancer, program prin care li se asigurau o serie de medicamente deosebit de scumpe, pentru a mai trăi un timp sau chiar pentru o vindecare relativă. A durat cam o lună de zile sistarea plăţilor pentru acest program. Câţi bolnavi de cancer credeţi că au ieşit astfel din SISTEM pe cale naturală ? A făcut cineva calculul acesta ? Bocbăseştii nu au avut nici-un interes să-l facă, iar opoziţia „doarme în cizmele statului” cum zicea un vechi proverb militar !
Iată acum o situaţie de-a dreptul dramatică, ba chiar tragică în esenţa ei. Există un Program Naţional pentru bolnavii de diabet. Prin acest program, atât medicamentele orale pentru bolnavii de diabet de tip II (care nu sunt dependenţi de insulină), cât şi insulina pentru cei de tip I (adică dependenţi de insulină), sunt gratuite şi se stabileşte o sumă, anual prin bugetul de stat, pentru Ministerul Sănătăţii, pentru decontarea acestora. Şi ce să vezi, minunea-minunilor ! De cum începe luna, iulie, spre exemplu, medicamentele ajung doar cel mult o săptămână ! Ce contează faptul că un bolnav de diabet care este dependent de insulină poate trăi fără aceasta doar câteva
zile ! Să iasă din SISTEM, proclamă în mod criminal bocbăseştii ! Ba chiar mai mult decât atât: medicamentele pentru diabetici nu sunt eliberate decât de doar două farmacii în Bistriţa, una în Năsăud şi una în Beclean. Şi asta la un număr de peste şase mii de bolnavi de diabet din judeţul nostru !
Mai acum un an sau doi, scriam că Boc a emis o Hotărâre de Guvern prin care, la articolul 1 se stipula că pensionarii pot să treacă pe culoarea roşie a semaforului, fără a fi amendaţi. La articolul 2 se stipula că, începând cu 1 iulie a acelui an, pensionarii sunt obligaţi să treacă pe culoarea roşie a semaforului !
Iată, aşadar, că chiar dacă s-a trecut la executarea acelei Hotărâri de Guvern, numărul pensionarilor nu vrea să scadă ! Ba aş zice că, chiar dimpotrivă: creşte în mod alarmant ! Mai ales prin disponibilizările forţate, prin REFORMA reformatoare a reformaţilor bocbăsescieni !
Mare mirare mare, atunci când punem o întrebare simplă: de foarte mulţi ani TOŢI contribuim la asigurările de sănătate. Mai mult decât atât: sistemul de taxe şi impozite îmbogăţeşte Bugetul de stat. Unde sunt banii aceştia, mulţi, chiar foarte
mulţi ? Unde au dispărut banii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi din Bugetul de Stat pentru sănătate dacă la jumătatea anului 2011 NU MAI SUNT BANI pentru Programele Naţionale ?
Toţi îi plâng pe greci. Fraţilor şi cumnaţilor, daţi-mi şi mie o pensie medie de 2.500 de euro, adică nouă mii de lei (nouăzeci de milioane în bani vechi) – cam atâta au pensionarii greci ! - şi, vă rog să mă credeţi că voi ceda, de bunăvoie şi nesilit de nimeni, 10 – 15 % din această pensie pentru a scoate statul român din rahatul în care bocbăsescu l-a azvârlit !

Preşedintele Asociaţiei Judeţene a Diabeticilor din Judeţul Bistriţa-Năsăud

col. (r)Dorin Filip