marți, 10 mai 2011

Pamflet: Gulguta lui Base

„GULGUTA” lui BĂSE
(pamflet dezumflat)

Aşadar, fraţilor şi cumnaţilor, în ciuda lui Băseboc, iată-mă, încă n-am crăpat, după cum ar fi dorit ficaţii lor. Mai ales ficaţii îmbibaţi de alcool ai Primului între Primi, Întâiului între Întâi, cel mai MARE ticălos român din toate timpurile ! Iată, bă, acesta că n-am crăpat ! Din păcate, însă au murit, în cei şase ani de dezmăţ băsescian şi ultimii doi, băseboccieni, au murit, zic, mii de români. Aşa că, volens-nolens, planul de distrugere a României a continuat şi continuă, în draci ! De la 22 de milioane
ajuns-am la vreo optsprezece milioane, cu tendinţa de a merge şi mai departe. Cretinul ăla de Ceauşescu, a fost împuşcat doar pentru 109 morţi la Timişoara. Pe ăilalţi, până la o mie şi ceva nu-i mai punem. De morţii din 22 decembrie ’89 încolo, spre 10 ianuarie ’90, se fac vinovaţi alţii. Încă se mai caută vinovaţii, adevăraţii vinovaţi ! Da’ de zecile de mii de morţi din ultimii doi ani, de adevăratul genocid împotriva populaţiei României, îmi spuneţi şi mie cine se fac vinovaţi ? Observaţi că am scris „populaţie” şi nu „popor”. În ultimii doi ani a continuat, cu obstinaţie, transformarea poporului român într-o populaţie oarecare ! S-a reuşit din plin ! Iată o mare realizare băsebocciană ! Ne-au urcat, evident că ducându-ne în spatele lor nesimţit de mare, pe GOLGOTA deznădejdii, a pierderii până şi a speranţei că în această ţară se va mai putea trăi, cât de cât, mai bine.
Sigur că da: am fost un popor ales. Ales să devenim o populaţie dezrădăcinată. O populaţie lipsită de tradiţie, de istorie, un fel de Neica Nimeni de-al lui Fănuş Neagu. Super-mogulul Băsescu vorbea, mai zilele trecute, la televiziunea sa proprie, plătită din banii ţugulanilor, adică a prostimii, adică din banii noştri, că doară nu din banii lui, vorbea zic, de GOLGOTA lui proprie, personală şi individuală, cum zicea nemuritorul meu comandant de pluton din şcoala militară . Ne povestea, cu hăhăitul lui devenit fapt de istorie, cum a reuşit el şi guvernul lui, ca doi siamezi Cristoşi, să urce poporul român pe noi culmi de dezastru şi involuţie. Şi urcaţi fiind, de-acolo, de sus, cum au reuşit ei să dea brânci, mai sus-zisului popor, în cea mai adâncă prăpastie de deznădejde, mizerie şi sărăcie. Folosind în modul său caracteristic, adică diabolic, cele zece strategii de manipulare stabilite de lingvistul nord-american Noam Chomski, a reuşit să prostească prostimea care, cum scriam mai sus, din popor a devenit populaţie. Aşa, pentru informarea populaţiei, să enumerăm aceste zece strategii:
1. A distrage în permanenţă atenţia publicului: că comuniştii, că minerii, că
mogulii, că boierii din societăţile comerciale ale statului, etc., etc., etc. Să ţină publicul mereu ocupat, să nu aibă timp de gândire, să poată fi dus cu „alba-neagra” , cu Iri şi Moni, Pepe şi Oana, etc., etc.
2. A cauza probleme şi apoi a” găsi” soluţii. Nu cred că mai trebuie să explic.
3. Strategia „în degradeu”. Pentru ca prostimea să accepte o măsură
inacceptabilă, este de ajuns ca aceasta să fie aplicată progresiv, aşa cum încearcă în aceste zile să ne facă să înghiţim noile tăieri de salarii, pensii, darea afară a unui foarte mare număr de oameni şi punerea lor pe drumuri.
4. Strategia acţiunii cu date diferite. Este o altă manieră de a obliga ţugulanii,
prostimea, să accepte o hotărâre nepopulară prezentând-o ca „dureroasă dar necesară”. Aţi înghiţit găluşca, GULGUTA lui Băsescu, fraţilor şi cumnaţilor! Vezi Doamne, „nu exista altă cale” ! HĂ, hă, hă, hă ! V-am tras-o, bă, proştilor ! - a zis un individ într-o zi de miercuri, după ce, cu o zi înainte: niciodată nu o să scadă salariile sau pensiile ! Ha, ha, ha, ha – zic şi eu: aţi pus botu’, fraierilor !
5. A se adresa populaţiei ca unor copii mici, de 10 – 12 ani. Asta e, aşa ne
tratează şi ne consideră actuala conducere a ţării !
6. Menţinerea poporului în neştiinţă şi prostie. Desfiinţarea a mii de şcoli.
Subfinanţarea permanentă a învăţământului, etc.
7. A face mai mult apel la partea emoţională decât la gândirea raţională. Numai
aşa, un grup de mafioţi, care trăiesc mai mult decât bine, chiar în această perioadă de criză pot să-şi facă de cap şi să fure liniştiţi, îmbogăţindu-se nelimitat (vezi Blejnar).
8. A încuraja poporul să se complacă în mediocritate. Trăiască manelele, fratile”
meu ! Încurajarea poporului să fie prost, vulgar şi incult !
9. A înlocui revolta cu învinovăţirea. Băsescu i-a făcut pe oameni să creadă că
numai ei sunt de vină, fiindcă nu muncesc, stau în crâşmă, etc.
10. A cunoaşte pe oameni mai bine decât se cunosc ei înşişi. Asta e când ai la
dispoziţie TOTUL: SRI, SIE, toate serviciile de informaţii, Justiţia, Curtea Constituţională, Parlamentul, Guvernul. Ai dosare, poţi fabrica dosare. Ce mai vrei fratele meu !
Aşa că, fraţilor şi cumnaţilor, ia faceţi bine şi urcaţi GOLGOTA din fundul prăpastiei în care v-a aruncat GULGUTA lui Băsescu !

Dorin Filip